Játék és letöltés - Szuperjátékok.hu - Online játékok ingyen!

You are here: Címlap

Firefox 4 letöltés - Mozilla FIREFOX 4 magyar verzió letöltése

Firefox 4 letöltés - Mozilla FIREFOX 4 magyar verzió letöltése ingyen. Jön az új Firefox 4 böngésző: a lényeges újítások között van például a HTML5 támogatás és a hardveres gyorsítás, de a kezelőfelület is szembetűnő optimalizáción esett át, olyannyira, hogy most egyes elemeit tekintve már eléggé hasonlít az Opera 10.5-höz és a Google Chrome-hoz.

Megjelenik a Firefox 4-ben az összeomlás elleni védelem, ha egy bedolgozó (plugin) lerobban, akkor csak magát zárja be, a böngésző futhat tovább. A teljes körű WebGL támogatás lehetővé teszi 3D alakzatok, kompozíciók leképezését magában a böngészőben (ez jelenleg még alapértelmezésben tiltott funkció).  Nem tudni egyelőre, hogy mennyire fog tetszeni a törzsközönségnek, de alaposan megújult a kezelőfelület is.

Felszámolták a menüsort, ehelyett a bal felső sarokba helyezett Firefox gombból csalogathatjuk elő a különféle parancsokat. Egyetlen közös gombot kapott az újratöltés (reload) és a stop funkció. Valóban sikerült jelentősen megnövelni a hasznos böngészőfelületet, de ez egyelőre csak a Windows változatban tetten érhető, a Mac és Linux kiadásokban még nem.

A Firefox 4-ben új motor dolgozza fel a Javascript kódokat, fontos újítása a hardveres gyorsítás, és a böngésző megjeleníti a 3D grafikákat. A böngésző a háttérben frissíti magát, mint a Chrome, hogy a felhasználónak ne kelljen állandóan ezzel foglalkoznia, és így a Mozilla is biztos lehet abban, hogy mindenki a legfrissebb, legbiztonságosabb verziót futtatja.

A Firefox 4 beta 10 letölthető a Mozilla oldaláról Windows, Linux és Mac OS X operációs rendszerre. Habár ennél nagyobb fordulatokra már nem lehet számítani, a Mozilla közlése szerint még egy további bétára lehet számítani, s a 11. próba után érkezik meg a kiadásra jelölt (RC) verzió, s február végén a végleges. (biztonsagportal.hu/index.hu/hwsw.hu/mozilla.com)